Agrion szemenkénti vetőgép

Kukorica, napraforgó vagy bármilyen szemenkénti vetést igénylő kultúrához


Az Agrion vetőgépek függesztett rendszerű teleszkópos vázszerkezetű gépek. Munkaszélességük 4,5 m, transzporti helyzetben 3,5 m. A tartós, masszív felépítést a vastag falú zártszelvény biztosítja, és a munkahengerek is a vázon belül kaptak helyet. Ez tartja a 2 db 250 vagy 1 db 800 literes műtrágyatartályt, valamint a nagy kapacitású vákuumventilátort. A vázon szabadon elmozdíthatóak a paralelogramma felfüggesztésű vetőkocsik, perselyezett függesztőkarokkal, szállítás helyzeti tehermentesítővel. A kocsik több fokozatban előfeszíthető, a talajnyomást változtató rugókkal rendelkeznek, melyeket a vetőágy állapotának megfelelően állíthatunk. A vetőgép dupla tárcsás csoroszlyákkal van szerelve, amelyek mellett a mélységhatárolást két nagy átmérőjű gumírozott és sárkaparókkal ellátott talajkopírkerék végzi. Ezek rendkívül jó mélységtartást tesznek lehetővé.

A sornyitók erős csapágyazásúak, és ugyancsak sárkaparókkal vannak felszerelve. A magágy hibáit a csoroszlyák elé szerelt, magasságban állítható "V" alakú rögterelő lemezek kompenzálják. Szármaradványos területen a bordázott vágótárcsák teszik biztosabbá a vetés minőségét. A magok tömörítését a kocsik után kapcsolt, rugóval állítható feszítésű, "V" alakban elhelyezett, gumírozott iker tömörítőkerekek végzik, a biztos keléshez szükséges tömörítést adva. 2014 óta a kerekek szögben is állíthatók, így az aprómag vetésnél a tömörítő kerekekkel a takaró "bakhát" is kialakítható.

A gép 2 db 250 vagy 1 db 800 literes műtrágyatartállyal van felszerelve. A műtrágyatartályok aljára egy műanyag házban rugalmas szilikon gumi adagolócellás kerekeket helyeztek, melyek a flexibilis csöveken keresztül adagolják a műtrágyát a rugózott és mélységében állítható csoroszlyákhoz. A csoroszlyák alapesetben csúszókéses kivitelűek, de opcióban rendelhető duplatárcsás kivitelben is. Az adagolás itt a keverőtengely alatt elhelyezett "súber" nyitottságával ill. az adagolókerék fordulatszámával szabályozható. Mechanikus mikrogranulátum-szóró egység segíti a föld fertőtlenítését.

MŰSZAKI ADATOK AGRION SZEMENKÉNTI VETŐGÉP
Munkaszélesség mm 4500
Sortávolság mm 750
Szélesség mm 3500
Hosszúság mm 2000
Magtartály térfogata soronként l 36
Műtrágyatartály térfogata l 2×250 vagy 800
Tömeg kg 1350
Szükséges traktorteljesítmény kW/Le 60/80
Munkasebesség km/h 8-10

TEKINTSE MEG PROSPEKTUSUNKAT!


Letöltés

Galéria

További Agrion