2022. jan. 26

MEGÉRKEZETT AZ ÚJ HARDI ALPHA evo III ÖNJÁRÓ PERMETEZŐGÉP

Megérkezett a dán permetezőgépgyártó legújabb, legfrissebb HARDI önjáró szántóföldi permetezőgépe, mely a mostani piacon elérhető legjobb és legkiforrottabb eszköz, ami nem más, mint a HARDI ALPHA evo III.

A frissítés számos részét érintette a permetezőgépnek, köztük a már távolról is felismerhető és a korábbi gépektől eltérő dizájn. A megújult külső mellett számos egyéb változás is végbement rajta, amik ebből fakadóan javítják a megbízhatóságot, a vezetési komfortot és nem mellesleg jobb munkateljesítmény érhető el velük.

ACADEMY ALPHA evo III - 10-2021-7563.jpg A monumentális permetező megújult külsővel

Az ALPHA evo III megújult funkcióinak hála, a teljes gép összhangban van, ami azt is jelenti, hogy a gép súlyelosztása optimális, azaz az első és hátulsó tengelyen is közel azonos. Ennek és a kategóriájában a versenytársaihoz mérten kiemelkedően kis önsúlynak köszönhetően, optimális súly-teljesítmény arányt nyújt, amely a gép nagy teljesítménye mellett, amit a legújabb Tier 4 Stage V motor kínál, hidraulikus vezérelt elektronikus differenciálzárral kiegészítve, még az igazán nedves és nehéz szántóföldi körülmények között is kitűnően használható.

Az evo III típusú permetezőgépek alapfelszereltségébe tartozik a 4-es kategóriás kabin, amely a legmagasabb szintű szigetelés és biztonság mellett kiváló perifériás kilátást biztosít. Többek között a mostani frissítésnél nagy hangsúlyt fektettek a géptető új megjelenésére és ami funkcionálisan is nagy előnyt jelent az, az új LED-es fényforrások használata körben a permetezőgépen.

HHU Termék Változás - Alpha_EVO_III_Eco_Drive_PPT_HUN 01 2022-25.jpg Kitűnő látási viszonyok az új 4-es kategóriás kabinból, mely a alapfelszereltésg része.

A külső mellett a futómű is nagy változásokon esett át, melyek közül a legfontosabb, hogy a pneumatikus működésű FloatRide felfüggesztőrendszer a felhasználói visszajelzések alapjánoptimalizálva lett. Ez azt jelenti, hogy a tengely és az alváz közötti felfüggesztő elem méretét +440 mm-el megnövelték, annak érdekében, hogy így a tengelytávolság megváltoztatása nélkül egyszerre erősítsék a menetkomfortot és a felfüggesztés mozgásának hatékonyságát is.

szerkezet.png

A külső megjelenést és a látványt is fokozza az előbb felsoroltak mellett az, hogy mostantól igazodva a HARDI új tavaly bevezetett megjelenési irányvonalaihoz a permetezőgép felnijei is sötétszürke színben pompáznak.

ACADEMY ALPHA evo III - 10-2021-7558.jpg Sötétszürke felnik

A folyadékrendszer védelme érdekében a komplett egységeket védőburkolat alá helyeztük el, ezzel is óvva őket a szennyeződésektől és az esetleges mechanikai behatásoktól is. Ezen burkolat alatt foglal helyet az immáron hidraulikusan mozgatott, de már jól ismert és bevált egyedi HARDI szabadalom is, a TurboFiller vegyszerbekeverő rendszer. Ennek hála a használata, nem csak egyszerűbb és könnyebb lett, de az elhelyezésének köszönhetően nem csökkenti a gép hasmagasságát sem, ezzel is biztosítva a biztonságos és sérülésmentes munkavégzést.

HHU Termék Változás - Alpha_EVO_III_Eco_Drive_PPT_HUN 01 2022-29.jpg TurboFiller vegyszerbekeverő rendszer

Az ALPHA evo III egyik legfontosabb újítása a hidraulikus nyomtávállítás opcióval szerelt gépeket érinti. A korábban használt különálló nyomtáv vezérlő egység megszűnik és az mostantól az ISOBUS-os terminálok menüjébe integrálódik. Mindemellett a nyomtávállításért felelős mechanizmus ezentúl a munkahengereken elhelyezett lineáris helyzetérzékelő szenzorok segítségével biztosítja a pontos nyomtávszélesség beállítását. Így a gépkezelőnek lehetősége van különböző nyomtávszélességet beállítania az első és a hátsó tengelyeken.

HHU Termék Változás - Alpha_EVO_III_Eco_Drive_PPT_HUN 01 2022-34.jpg

A megújult Alpha evo III továbbra is 4200 vagy 5100 l-es tartálymérettel és 24-39 m keretszélességben érhetőek el, akár az egyedülálló HARDI TWINFORCE 3.1 légzsákos szórókerettel szerelve is, mely már a tavalyi évtől elérhető fúvókánkénti automatikus szakaszolással is. Melyet a SingleNozzleControl rendszer felszerelésével és használatával érhetjük el.

ACADEMY ALPHA evo III - 10-2021-7544.jpg


Még több információ a Hardi Alpha-ról, ITT!

Forrás: Hardi Magyarország

Blog

Kiemelt ajánlatunk

Üzenjen nekünk!

Kérdése, véleménye lenne? Itt nyugodtan megírhatja:


Név megadása kötelező!
Email cím megadása kötelező!

Hírlevél


Iratkozz fel hírlevelünkre: