2021. sze. 15

Exkluzív interjú a Deutz-Fahr "nagykövetével" (Megyesi Ákos)

A mezőgazdasági technológiák fejlődése már régóta túlmutat a személyautókon. A német minőség, a folyamatos fejlesztések, a kényelemi funkciók, a design, a megbízhatóság, a márka mögött álló hazai kereskedő - és szerviz szolgáltatás mind olyan biztosíték, amire ma a termelésben szükség van.

– Aki egy ilyen monstrumba beül, ki akar belőle szállni a nap végén?

Nem igazán, de természetesen minden napnak egyszer véget kell szabni. Az valóban tény, olyan kényelmi extrákkal van felszerelve ez a modell, ami fölözi a személyautók többségét. Nem véletlenül lehet benne úgy dolgozni, hogy a munka végeztével üdén és fáradtság nélkül szállunk ki belőle. Azt hiszem a sok pozitívum mellett ez az egyik legnagyobb előnye, ami segített másodszor is a Warrior mellett döntenünk. Egy kisebb teljesítményű 7250-es Deutz Fahr Warrior évek óta már a gazdaság gépparkjának a tagja.

– Mielőtt alaposan szemügyre vennénk az új 9340-es Warrior traktort, kérlek, oszd meg velünk, miért ezt a márkát és modellt választottátok (ismét)?

16 évvel ezelőtt kezdődött, szerelem volt első látásra, azóta vagyunk a brand elkötelezett hívei. A Deutz Fahr gépek többszörösen bizonyították a nagyszerűségüket. Az évek során gépparkunk elsősorban ezzel a típussal gyarapodott. Ma már van teleszkópos rakodónk, rendképzőnk, rendterítőnk, kaszánk, kis -, közepes-, és nagy traktorunk, továbbá egy kombájnunk. Bennünket abszolút meggyőzött, ezért is tettük le a voksunkat a Deutz Fahr mellett.

S hogy miért éppen a 9340-es Warriort választottuk, mint a gazdaság legújabb tagját? Családi gazdaságunkban édesapámmal az élen, bátyám és én 500 hektár területet művelünk. Sajnos évről évre országos problémaként azzal szembesülünk, egyáltalán nem lehet munkatársakat találni, így a munkák oroszlánrészét nekünk kell elvégezni. Ehhez jön egy rendkívül erősen kötött talaj, ami 60-as, 70-es Arany-féle kötöttségi számmal jellemezhető. Ez pont olyan, mintha 500 hektár helyett 1000 hektárt művelnénk. Mivel mindössze hárman vagyunk a gépekre, egyáltalán nem mindegy, hogy csak nyűglődünk a földeken, vagy valóban jó minőségű és hatékony munkát végzünk. Felismertük, egy ekkora géppel ezt a területet jól tudnánk kezelni, s mivel már használtunk egy kisebb, szintén Warriort, csak ebben a modellben gondolkodtunk.

Ebben láttuk a jövőt.

megyesi akos_3.png (Kép: Deutz traktorok)

– Kipróbáltátok már a traktort? Mire fogjátok használni?

50 üzemórát szántottunk vele, amióta nálunk van. Alapvetően gabonavetésben fogjuk majd munkára. Egy ilyen teljesítményű traktor 4 ekefejjel jól elboldogul. Hogy érzékeltessem milyen kötöttek a talajaink, az elmúlt 2 napban repce alá szántottunk vele sekélyen, és 18 nyírócsavart (szakítócsavart) „fogyasztottunk el” 25 hektáron. Egy kisebb géppel csak kínlódás lenne a talajművelés egy ilyen rideg-kötött talajon, ez a traktor viszont könnyen megbirkózik.

– Vegyük sorra, mit kínál a 9340-es Warrior modell!

A név nem csupán a fekete festést foglalja magába, ezen túl a gyár már alapból olyan extrákkal pakolta tele a traktort, mint a 3 év garancia, üléshűtés, ülésfűtés, digitális légkondicionáló, horizontálisan oldalirányban is állítható extra méretű ülés, harmadik pont munkahenger, fronthidraulika, nemesacél kipufogó, led lámpák, extra díszítő elemek, monitor, 210 literes nagy szivattyú.

Fontos megemlítenem, mennyire lenyűgöző, ahogy a Deutz figyel a részletekre. Mindenhol precizitás, jól kidolgozott élek sarkok, illesztések. Az egész traktor igényes. S ahogy a kezelhetőséget oldja meg, az tökéletes. Több színt használ a csatlakozók, kapcsolók megkülönböztetésre, minden pofonegyszerű és logikus.

megyesi akos_2.png (Kép: Deutz Warrior)

Nem csak a kezelőfelület ergonómiája kiváló, de a teljes traktor felépítésére jellemző az észszerűség. Ezzel még egyetlen más márkájú traktornál sem találkoztam.

– Elégedettnek tűnsz a Deutz Fahr gépekkel. Mi a helyzet a szervizzel?

A Deutz egy nagyon jó márka. Az első modellek megvásárlása óta több kereskedővel is kapcsolatban álltunk. Pozitívumként kell említenem, hogy a jelenlegi kereskedő, a Dorker Kft. sokat fejlődött az elmúlt évek alatt. Jól felismerték, a gépeket nem elég eladni, mindennél fontosabb a megbízható szerviz. Nagyon szerencsések vagyunk, mert a szomszéd településen elérhető a szervizes kolléga, akinek nagyon nagy tudása és tapasztalata van. Mindig számíthatunk rá, azonnal jön. A gépeinkre eddig nem igazán volt jellemző a meghibásodás, a Deutz Fahr megbízható márka. Ha mégis hívnunk kellett a szervizes kollégát, arra többnyire egy gyorsan diagnosztizálható elektromos javítás miatt volt szükség.

A szerviz árak elfogadhatóak, másokhoz képest még mindig jobbak. Az alkatrész árak is megfizethetőek. A többi megyére nem tudok nyilatkozni, de itt teljesen elégedettek vagyunk!

Blog

Kiemelt ajánlatunk

Üzenjen nekünk!

Kérdése, véleménye lenne? Itt nyugodtan megírhatja:


Név megadása kötelező!
Email cím megadása kötelező!

Hírlevél


Iratkozz fel hírlevelünkre: