2021. ápr. 12

ÁTADTUK A HARDI GÉPÓRIÁST

Madarason jártunk, ahol Juhász Sándor gazdálkodónak adtuk át és üzemeltük be az újonnan vásárolt Hardi Alpha EVO II önjáró permetezőgépét. A gépóriásra méltán büszke gazdálkodó készséggel válaszolt kérdéseinkre.

hardi alpha 1.JPG

Kérem, mutassa be gazdaságát.
400 és 500 hektár között gazdálkodunk, családi gazdaság. Kulturáink repce 200 ha, búza 220 ha, kukorica 60 ha és cirok 20 ha területen. Volt, amikor mákot is termeltünk most azt egy kicsit szüneteltetjük a gyomproblémák és a kevés csapadék végett.


Milyen szempontok szerint választott permetezőgépet és hogyan jutott el a Hardi-ig?
A legfőbb szempont a hatékonyság volt! Időben történő növényvédelem, és a kisebb időjárásnak kitettség volt a döntést leginkább befolyásoló tényező! Cserkeszőlőn voltam a HARDI önjáró gépeit bemutató gyakorlati rendezvényen, ahol megtetszett ez a gép. A légzsákos rendszere nagyon meggyőző volt! - ezért úgy érzem, hogy maximum 5-6 m/s szélben, a légzsák használatával még elsodródás nélkül, elvégezhető a növényvédelmi munka.

Amikor a hagyományos permetezőgéppel, ami nem légzsákos haza kell már jönni, a TwinForce rendszerrel rendelkező permetezők még biztonsággal dolgozhatnak, anélkül, hogy szél át tudja vinni pl. gyomirtót a szomszéd területre! Ezzel a géppel be tudjuk fejezni a munkát vagy tovább tudunk dolgozni egy kisebb szélben. A 175 cm-es hasmagasság, további előnyt jelent az állományban történő növényvédelmi munkáknál.

A napraforgó és kukorica növényvédelméhez kiváló a Hardi TwinForce technológiája, ezzel az állományban is megvalósítható a megfelelő védekezés pl.: a gyapottok bagolylepkék ellen, amiknek kikelő lárvái jelentős kártételt okoznak. Megemlíthető továbbá a kukoricamoly és az amerikai bogár imágója elleni védekezés fontossága is. A megfelelő hasmagasságú gép pedig lehetővé teszi, hogy a repce elérje a 130-160 cm-es állománymagasságot, taposás nélkül.


Milyen technológiai megoldások voltak szimpatikusak a Hardi-nál?
A TwinForce levegőrásegítés az biztos egyedi! Ilyen irányított levegős rásegítést, ha jól tudom senki nem kínál a géppiacon! És itt az irányítottság az igazi lényeg! A szivattyújáról is elég sok jót hallottunk. Gazdák, akik már 5-6 éve ilyen géppel dolgoznak dicsérték, hogy nincs vele gond és a javítás nem nagy költség.

Nagyon szimpatikus megoldás mind nekem, tulajdonosnak, mind a gépkezelőnek a HARDI által kínált, TURBOFILER vegyszerbekeverő! A kezelőnek nem kell foglalkoznia a por alapú vegyszerek bemosatásakor semmivel, hiszen a vegyszerbekeverőben minden vegyszerből, törzsoldat képződik, az erőteljes bemosó víz örvénylése miatt, aminek gyors felszívatása nagyon megkönnyíti és biztonságossá teszi a gépkezelő munkáját.

Kiemelném továbbá a vezetőfülke minőségét is, mely a jó szűrőrendszerrel és a túlnyomással vegyszerszag mentes munkát biztosít. A légzsák végett én úgy gondolom, hogy kisebb méretű fúvókával tudunk dolgozni, apróbb cseppképzéssel és jobban körbe tudjuk a búzanövény, repcenövény gombaölővel, lombtrágyával festeni. A növényvédelembe így hatékonyabban megtérül a gombaölő meg a lombtrágyák ára. A HARDI szerint a permetszer felhasználás is jelentősen, akár 30%- al csökkenthető!

Helikopteres permetezésnél 50-60 liter/ha-al dolgozik a helikopter, igaz, hogy azzal reglonozni szoktunk, a 200-220 liter sokkal hatásosabb lehet a szántóföldön és sokkal olcsóbban meg tudjuk oldani a 36 méteres a kerettel.


Milyen kapcsolatot ápol a Dorker Kft.-vel?
Régóta alkatrész vásárlója vagyok a Dorker-nek. A Cserkeszőlői bemutató alkalmával ismertem meg a Dorker Kft által kínált Hardi permetezőt! Szimpatikus volt a csapat, közel is van, Bajai telephely, tőlünk csak 36 km –re van. Jó géphez pedig, számunkra kedvező finaszírozást is kínált a cég. 2,5 % kamat 5 éves futamidő, nagyon jó konstrukció, ezért is döntöttünk a Dorker mellett!

A videó IDE kattintva nézhető meg!


Összeállította: Orosházi Judit - marketing manager
Olvasási idő: 2 perc

Blog

Kiemelt ajánlatunk

Üzenjen nekünk!

Kérdése, véleménye lenne? Itt nyugodtan megírhatja:


Név megadása kötelező!
Email cím megadása kötelező!

Hírlevél


Iratkozz fel hírlevelünkre: