2017. júl. 05

EURÓPA LEGMODERNEBB TRAKTORGYÁRA - DEUTZ-FAHR LAND - LAUINGEN

90 millió Euró a jövőért

CSÚCSTECHNOLÓGIA – MADE IN GERMANY

A Deutz- Fahr több, mint 100 éve a megbízható, innovatív német traktor technológiára alapul és erre alapozva hozta létre a világszerte sikeres márkát. A folyamatos fejlesztés közben az SDF Csoport most további támadást indít a márka imidzsének erősítésére. Deutz-Fahr Land néven Európa legmodernebb traktorgyárát építették meg a Duna mellett, a bajorországi Lauingenben. Itt készülnek a Deutz-Fahr 6-os, 7-es és 9-es szériás 130- 340 lóerő teljesítményű erőgépei, továbbá a 350–440 LE-s teljesítmény-tartományt felölelő 11-es sorozatot a tervek szerint a jövő évtől szintén itt gyártják majd.

A Deutz-Fahr Land kiemelkedő fontosságot és gazdasági befolyást biztosít a régiónak, ami Lauingent a világ előtt egy olyan helyként mutatja be, ahol jó lakni és dolgozni, magas életszínvonallal és munkával, jó munkakörülményekkel. A Deutz-Fahr Land mindenekelőtt egy szimbólum, ami nem csak a márka nagy múltjával és sikeres jelenével dicsekedhet, hanem világszerte fantasztikus jövőbeli kilátásokkal rendelkezik, mint egy megbízható partner az elismert, innovatív német traktor technológiával.

A tények:

 • A beruházás: 90 millió Euró
 • A modellek száma: 16 típus
 • Gyártási kapacitás: 40 traktor/nap
 • Az új gyár területe: kb. 150.000 m2
 • A Lauingeni gyár területe: 345.000 m2
 • Fedett terület: 133.000 m2

Időrend:

2014

 • A munka kezdete, alapkő letétel

2015

 • Megkezdődik a szerelő üzem és a logisztikai épületek építése
 • A szerelő üzem és a logisztikai épületek műszaki berendezéseinek kiépítése
 • Megkezdődik a festő üzem építése
 • A festő üzem műszaki berendezéseinek kiépítése

2016

 • festőüzem tesztelése
 • szerelőüzem próbagyártás
 • logisztikai terminál üzembe helyezése

2017

 • a gyártás kezdete
 • hivatalos megnyitó

DEUTZ-FAHR ARÉNA

Újabb lépés a jövőbe – MADE IN GERMANY

Új ügyfélközpont

Az új Deutz-Fahr Aréna a legkorszerűbb látogató és oktatási központ, 3800 m2 alapterülettel egy közvetlenül az új összeszerelő üzemre néző területen. Az új Deutz-Fahr Aréna építése 2016 májusában kezdődött, és 10 hónap alatt befejeződött.

Az egész komplexum belső tere 38.000 m3. A kétszintes épületben található egy traktor bemutatóterem, egy nagy próbapálya, Deutz-Fahr múzeum, mozi és márkabolt, konferencia- és oktató termek, valamint egy 120 személyes cafeteria. A látogatók itt mindent megtalálhatnak a csúcstechnológiás német traktormárkáról, az egyes modelleket testközelből megnézhetik és ki is próbálhatják. Az épületnek nemcsak szórakoztató funkciója van, hiszen egyfajta tréningközpontként is szolgál a szervizes és értékesítő kollégák számára. Az évi 10 ezer „külső” látogató mellett 3000 munkatárs továbbképzése is itt zajlik majd.

„A Deutz-Fahr Aréna kinézete tökéletesen illeszkedik az új traktorgyáréhoz. Mindkét épület kiválóan képviseli a Deutz-Fahr márka lényegét – csúcstechnika Németországban gyártva” mondja Rainer Morgenstern, a Deutz-Fahr igazgatóság németországi szóvivője. „Ezenkívül sok új lehetőség nyílt meg az új infrastruktúrának, prezentációs- és konferenciatechnológiának, illetve a gasztronómiai kínálatnak köszönhetően. A jövőben több mint 10.000 látogatót tudunk fogadni, és 3.000 viszonteladót oktatni évente csúcstechnológiás eszközökkel. A látogatók megnézhetik a gyártási folyamatokat, vezethetik a kiszemelt traktorokat. Ezzel is azt akarjuk megmutatni a végfelhasználóknak hogy nem egy lélektelen óriáscég vagyunk hanem egy családi vállalkozás, akikhez közelebb kerülhetnek. Mivel a traktor üzletágban az eladások egyesével vagy legalább is kis mennyiségekben történnek, ezért is nagyon fontosnak tartjuk a megfelelő kommunikációt a gyártó a forgalmazók és az ügyfél között.”

videó:

https://www.youtube.com/watch?v=87F-Z4sZoxk

DEUTZ_FAHR LAND_MAY 2017_3.jpg

DEUTZ_FAHR LAND_MAY 2017_7.jpg

DEUTZ_FAHR LAND_MAY 2017_9.jpg

DEUTZ_FAHR_MAY 2017_12.jpg

DEUTZ_FAHR_MAY 2017_18.jpg

DEUTZ_FAHR LAND_MAY 2017_10.jpg

Üzenjen nekünk!

Kérdése, véleménye lenne? Itt nyugodtan megírhatja:


Név megadása kötelező!
Email cím megadása kötelező!

Hírlevél


Iratkozz fel hírlevelünkre: