Dorker

mezőgazdasági gép, alkatrész
kereskedés és szerviz

Dorker telephelyfejlesztés

Villányi gépbemutató

Villányi gépbemutató

Szőlészeti gépbemutató a Dorker Kft, Günzer Zoltán Pincészete, a Hardi és a Gregoire közreműködésével


Rendhagyó szőlészeti gépbemutatót tartottunk április 8-án Villányban Günzer Zoltán birtokán. Az érdeklődők működés közben tekinthették meg az általunk forgalmazott szőlészetben használatos gépeket. A Deutz-Fahr keskeny nyomtávú traktorok, Hardi ködképző permetezők és a Gregoire G7 szőlőkombájn kiválóan teljesítettek nehezített terepen is. Az Ördögárokban, Villány legjobb, legfrekventáltabb dűlőinek egyikében bizonyították a bemutatott gépek rátermettségüket.

A permetezőket Villám Ferenc a Hardi magyarországi képviselője mutatta be. A nálunk is jól ismert dán Hardi cég - amely több, mint 100 országban van jelen termékeivel - folyamatos fejlesztőmunkájának köszönhetően korszerű gépeivel biztosítja az eredményes növényvédelmet.

A Hardi termékeit a nagy kapacitás, a megbízhatóság, a kijuttatási pontosság, a nagy területteljesítmény valamint a hosszú élettartam jellemzi. Mindezen tulajdonságokról bizonyosodhattak meg a látogatók a Zenit 600-as és a Zaturn 1000 bemutatásakor.

A Zenit axiálventillátoros, ködképzős permetezőgép 400-600-800-1000-1200 literes tartállyal is rendelhető. A kiállított modell AG820- as ventilátorral rendelkezik, 35000-50000 m³/h levegőszállítási teljesítményt nyújt, amely hatékony munkát biztosít a szőlőpermetezésben. A vegyszert a membránszivattyú szolgáltatja, amely 140-195 l/min szállítási kapacitással bír.

Az ugyancsak AG820-as levegőrendszerrel felszerelt Zaturn 1000 literes permetezőgép a legnépszerűbb a Hardi szőlő- gyümölcs permetezői közül. Előnyei között szerepel a könnyen feltölthető, elöl elhelyezett tisztavizes tartály, amely a gép súlyát a vonórúd felé tolja, amelynek köszönhetően a jobb súlyelosztás révén nagyobb stabilitást biztosít. Az 1000, 1500, 2000 és 3000 literes kivitelben is kapható Zaturn TURBOFILLER vegyszerbekeverő rendszerrel felszerelt, amely ezzel a környezet és- költségkímélő megoldással megakadályozza a por alapú vegyszer kijuttatását a levegőbe. A permetező kis sugarú fordulását a nyomkövető vonórúd teszi lehetővé. A DUO-V deflektorral bemutatott Zaturn 1000 a permetet célzottan a megfelelő területre juttatja csökkentett vegyszerelsodródást eredményezve.

A harmadik bemutatott Hardi permetezőn a cég újdonsága, az IRIS-2 névre hallgató szórókeret volt látható, amely irányított levegőáramú permetezést tesz lehetővé. A 1,5 m hosszú, függőleges konzolokon a négy állítható és lezárható szórónyílásban lévő fúvókákból szabályozottan kiáramló porlasztott permet jobb permetszer- lefedettséget és a növényzet kisebb mértékű mechanikai károsítását eredményezi. A permetező karok időtálló polietilénből készülnek, továbbá a konzolok fesztávolsága és dőlésszöge hidraulikusan állítható.

A Hardi ültetvénypermetezők üzemeltetéséhez korszerű, univerzális keskeny nyomtávú traktorok szükségesek. A Deutz- Fahr Agroplus ültetvénytraktorok ennek a célnak tökéletesen megfelelnek.  A szériából 3 modell érhető el az F, S és V típusok, melyeket Szudár Zsolt termékmenedzserünk mutatott be. A legjelentősebb eltérés ezen típusoknál a szélességükben mutatkozik meg. Az Agroplus széria a kiváló manőverező képességének és a keskeny kivitelnek köszönhetően a szőlő és- gyümölcsültetvényekben jól alkalmazható. 3 illetve 4 hengeres turbó dízelmotorral működnek, a kiállított 420 F típus 71 kW- os (96 LE), a 410 S pedig 63 kW (85 LE) teljesítményű. Kedvező fogyasztás, rendkívüli fordulékonyság, erőteljes hidraulika- rendszer, praktikus váltómű jellemzi őket. Tágas és ergonomikus fülke biztosítja a kényelmet. A Stop & Go funkció jelentős üzemanyag- megtakarítást eredményez, mely egyes típusoknál az alapfelszereltség része.

A szüretre is gondolva bemutatásra került a francia Gregoire G7.240 típusjelű szőlőkombájn, melyet a gyár képviseletében Romuald Verneret értékesítési vezető mutatott be Gouaida Amar termékmenedzser tolmácsolásában. A cég 1978 óta gyárt betakarítógépeket. A bemutatott modell négykerék hidrosztatikus meghajtású, hidas felépítésű, önjáró szőlőbetakarító gép, négyhengeres 144 LE- s motorral, mely rendelhető hathengeres 167 LE-s változatban is. A szedőalagút függesztett, ingás kivitelű, a 14 verőléc kíméletesen juttatja a szőlőfürtöket a szalagra, amelyek a 2400 literes gyűjtőtartályba kerülnek. A Gregoire szőlőkombájn kiváló terepjáró és szintező képességgel rendelkezik. A komfortos vezetőfülke jó kilátást, míg a korszerű érintőképernyős kezelőpanel kényelmes körülményeket biztosít, megkönnyítve ezzel a kezelő munkáját. A G7 tökéletesen helyt állt az Ördögárok géppróbáló viszontagságainak, ahol a kombájn nagy teljesítménye és kiváló manőverezési képessége révén kiválóan teljesített.

 

 

Villányi gépbemutató kép 1

Elérhetőségek

BAJA Központi iroda és telephely

Iroda:+36-79/523-010

E-mail: dorker@dorker.hu

Fax: +36-79/421-446

Postacím: 6500 Baja, Szegedi út 102.

Nyitvatartási idő: Hétfő-Péntek: 7:30-16:00

További elérhetőségeink: kattintson ide

Új Magyarország