Dorker

mezőgazdasági gép, alkatrész
kereskedés és szerviz

Dorker telephelyfejlesztés

Álomból valóság

"Ákos örömmel újságolta, hogy a nyár végén esküvőt tartanak, és nem is akármilyet, mivel a menyasszonyi „kocsi” egy Deutz-Fahr traktor lesz!"

Álomból valóság

Még májusban, a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon futottam össze régi kedves ismerőseimmel, a Megyesi családdal, akik ha csak tehetik, együtt látogatják meg a nagyobb mezőgazdasági kiállításokat. 

Kisebbik fiuk, Ákos örömmel újságolta, hogy a nyár végén esküvőt tartanak, és nem is akármilyet, mivel a menyasszonyi „kocsi” egy Deutz-Fahr traktor lesz. Mivel ilyen hír még nem szerepelt magazinunkban, rögtön úgy döntöttünk, hogy beszámolunk az ünnepi eseményről.

A Megyesi család az ország északkeleti felében, Tiszagyulaházán él és gazdálkodik, családi vállalkozóként 500 hektáron, amelynek több mint felét bérlik. Fő profiljuk a növénytermesztés és állattenyésztés. Nagyobbik fiuk, Elemér májusban mondta ki a boldogító igent, öccse és annak arája az augusztus közepi időpontot választotta. Nagy fába vágta a fejszét a vőlegény, amikor kiötlötte, hogy ilyenformán is kifejezi a Deutz-Fahr márka iránti elkötelezettségét, mivel menyasszonya akkor még mit sem sejtett a meglepő kívánságról.

Szerencsére a forgalmazó Dorker Kft. is támogatta az ötletet a 2013-as év traktorának, a Deutz-Fahr 7250-esnek az esküvő napjára való rendelkezésre bocsátásával, így „már csak” Anikó asszonyt kellett meggyőzni a nem mindennapi ötletről. Ákosnak nem kis meggyőzőerőre, több hónapra volt szüksége, de terve egyetértésre talált, így már együtt várták a nagy eseményt. Családja is támogatta elképzelését, de többször elhangzott, hogy nagyon kell majd vigyázni erre a nagy értékű gépre a felfokozott esküvői hangulatban, nehogy baja essen. Ákos fanyar humorral ilyenkor csak annyit mondott: „Igen mert akkor meg kellene vásárolnunk…”

A márka iránti „fellobbanás” 11 éve kezdődött, amikor a családi gazdaságba került az első Deutz-Fahr traktor, egy Agrotron 150 MK III-as. Ezt a gépet nagyon megszerették az évek során, hiszen a Megyesi fiúk ezen kezdték megtanulni a gazdálkodás csínját-bínját. A gép 6 500 üzemórát teljesített, igen nehéz talajmunkát végezve, minimális meghibásodással. Az akkori döntés a véletlenen múlt, mivel ehhez a traktorhoz sikerült ikerkereket belealkudni az árba.
Azóta azonban már tudatos márkaépítés folyik a gazdaságban, sőt azt lehet mondani, hogy Ákos szinte napi rendszerességgel látogatja és figyeli a cég honlapját, a D-F körüli történéseket. Ezek után nem meglepő, hogy 2008-ban a teleszkópos rakodógép vásárlásakor is a zöld színű masina, egy AGROVECTOR 30.7-es mellett döntöttek, annak ellenére, hogy még kevés hasonló dolgozik az országban. Az eltelt 2 000 üzemóra használata során azonban kedvező tapasztalatokat szereztek. 2012-ben aztán újabb traktorbeszerzésre került sor; talán már mondani sem kell, hogy egy újabb D-F, egy Agrotron K 410-es került a gazdaságba, rugózott fülkével, híddal és 50 km-es váltóval. Anikó szülei családi vállalkozásában, egy öltöny és kosztüm kis- és nagykereskedésben dolgozik Nyíregyházán, vezető pozícióban. Ákos révén került közelebbi ismeretségbe a mezőgazdasággal, és a közös traktorozások még közelebb hozták hozzá a természet szépségeit, hamar megérintették a vidéki fiú által már úgyis „megnyilazott szívét”.

Az esküvőt követően is mindenki a saját feladatát végzi majd, úgy gondolják, a több lábon állás nagyobb biztonságot ad. Ákos nagyon szerencsésnek tartja magát, mert azt csinálhatja, amit szeret, azokkal a gépekkel, amiket szeret, és a párja mellett, akit szeret.

Ezúton is kívánunk az ifjú párnak közös jövőjükhöz nagyon sok boldogságot, jó egészséget, magánéleti és gazdasági sikereket!

HL - GÉPmax 2013. szeptember
Fotó: Mészáros Melinda

 

Nézzék meg az eseményről készült videót is! 

Dorker lagzi
Álomból valóság kép
Álomból valóság kép 1
Álomból valóság kép 2
Álomból valóság kép 3
Álomból valóság kép 4
Álomból valóság kép 5
Álomból valóság kép 6
Álomból valóság kép 7
Álomból valóság kép 8
Álomból valóság kép 9
Álomból valóság kép 10

Elérhetőségek

BAJA Központi iroda és telephely

Iroda:+36-79/523-010

E-mail: dorker@dorker.hu

Fax: +36-79/421-446

Postacím: 6500 Baja, Szegedi út 102.

Nyitvatartási idő: Hétfő-Péntek: 7:30-16:00

További elérhetőségeink: kattintson ide

Új Magyarország